Aktivnosti

POLETJE

Priporočamo Vam obisk pastirskega naselja. Prepoznavno je  po svoji tipični arhitekturi, ki predstavlja nekakšen simbol Velike planine. Strehe koč so krite z značilnimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. V kamniškem koncu pastirsko kočo poimenujejo pastirska bajta ali pastirski stan, smrekovi skodli pa po domače pravijo »šinkel«. Vsekakor pa naselje posebej zaživi v mesecu juniju, ko koče zapolnijo pastirji, ki s svojo živino ostanejo na paši vse do meseca septembra. Z veseljem vas povabijo na pokušino domačih mlečnih dobrot ali na pravo pastirsko malico - kislo mleko in žgance.

Poletje je najboljši čas za oddih v osrčju neokrnjene narave, pohodništvo, planinarjenje, gorsko kolesarjenje in izletništvo. V našem resortu pa lahko uživate še v savnanju in kopanju ob koči.

ZIMA 

Pozimi planino prekrije debela, a čarobna snežna odeja, ki ponuja številne možnosti za uživanje v zimskih radostih. Posebnost je krpljanje, saj lahko s pomočjo krpelj raziskujete planino po sveže zapadlem snegu in še neuhojenih poteh. 
 
Velika planina je manjše smučišče na višini med 1412 in 1666 metrov in je primerno za družine. Ponuja šest kilometrov smučarskih prog srednje zahtevnosti, odpre pa se tudi sankališče, ki s svojimi nočnimi vožnjami nudi zabavo za male in velike. 

Vsekakor je pozimi planina čudovit kraj za dolge sprehode ter sproščanje v savni in vroči kadi.

 

Za več informacij o aktivnostih na Veliki planini si lahko ogledate zavihek “Aktivnosti” na povezavi: http://www.velikaplanina.si/