Splošni pogoji poslovanja

PREDMET POGODBE

Velika planina Resort (VPR1, d.o.o., Nova pot 120a, 1351 Brezovica pri Ljubljani) oddaja koče Zlatica, Encijan, Gorenjka, Pehta in Resa v skladu s splošnimi pogoji poslovanja (SPP). 
 

PRAVILA REZERVACIJE

Rezervacijo je možno opraviti pisno ali preko spletne strani. Naročilo se šteje za uspešno, če vsebuje vse zahtevane podatke v postopku rezervacije. 
Pogodba je sklenjena – koča je torej rezervirana, ko sta izpolnjeni točki 1 in 2, v primeru rezervacije s kuponom, bonom ali darilnim bonom pa še točka 3:
  • prejmemo pisno naročilo stranke oziroma se zaključi postopek naročila na spletni strani ter je stranka prejela potrditev na navedeni E-naslov;
  • prejmemo dogovorjeni znesek plačila v valuti na računu;
  • prejmemo kopijo kupona, bona ali darilnega bona oziroma identifikacijsko kodo v primeru tovrstne rezervacije.
Če naročilo ni oddano pisno ali na spletni strani ter če do dogovorjenega datuma ne prejmemo plačila oziroma če koda kupona, darilnega bona ali bona ni posredovana, smatramo, da stranka odstopa od naročila. Rezervacija je v tem primeru avtomatsko stornirana. 
 

MOŽNOSTI PLAČILA

Plačilo je možno opraviti s kreditno kartico na spletni strani, s Paypal računom ali po predračunu. 
 

STORITVE IN CENE

Vse cene na ceniku so v evrih in imajo vključen davek na dodano vrednost (DDV). Cene, navedene na spletni strani, so informativne. V postopku rezervacije se po vnosu vseh relevantnih podatkov za izračun izpiše končna cena.
 
Turistična taksa je dodatna plačilna postavka in zato ni vključena v ceno nočitve.
 
Dolžni smo pripraviti nastanitve ter zagotoviti vse dogovorjene storitve glede na opravljeno in plačano rezervacijo. Stranka se obveže, da bo plačala dogovorjeno ceno za storitve, ki jih je naročila oziroma izbrala v postopku rezervacije. Stranka nima pravice do dodatnih storitev, ki ji niso bile obljubljene, niso v naši ponudbi ali jih je naročila kasneje od dogovorjenega roka. 
 

PREVZEM NASTANITVE TER POGOJI BIVANJA

Rezervirana nastanitev je stranki na voljo na dan prihoda od 15. ure dalje. Ne zagotavljamo fizične recepcije in poslujemo brezstično. Stranka dobi ob prihodu ključ vhodnih vrat v sefu, ki je na vratih koče. Koda za odpiranje sefa bo stranki posredovana najkasneje dan pred prihodom v primeru, da so bile poravnane vse obveznosti. V primeru, da stranka ni poravnala celotnega zneska nastanitve, si pridržujemo pravico, da ji ne posredujemo kode sefa za ključe. Potrudili se bomo, da bomo pri rezervaciji upoštevali strankine želje, v kolikor bo to mogoče.  
 
Stranka je dolžna zaklepati vhodna vrata ob vsakem izhodu iz nastanitve. Na dan odhoda mora stranka nastanitev zapustiti do 10. ure, za pozno odjavo se lahko zahteva doplačilo. Zaradi nevarnosti požara je kajenje v nastanitvi strogo prepovedano, prav tako je prepovedana uporaba odprtega ognja v nastanitvi ter v njeni neposredni bližini.  
 
Za vse nujne primere prejme stranka ob rezervaciji telefonsko številko, ki je prav tako navedena v knjižici (Navodila za bivanje v koči), ki jo stranka prejme ob vstopu v kočo oziroma jo čaka na mizi. V primeru nujnega dogodka lahko stranka pokliče na omenjeno telefonsko številko, kjer ji bomo po zmožnostih nudili pomoč, asistenco in informacije. Stranka je dolžna z nastanitvijo in opremo ravnati kot dober gospodar in se izogibati vsakršnim ravnanjem, s katerimi bi lahko bila v ali na objektu povzročena škoda. Stranka med svojim bivanjem spoštuje osnovna pravila javnega reda in miru ter biva v koči na tak način, da ne moti strank in gostov v drugih kočah.  
 

PRAVILA ODPOVEDI TERMINA

Če ni ob rezervaciji posebej drugače določeno, potem veljajo naslednja pravila odpovedi termina:
  • do 30 dni pred prihodom je termin mogoče brezplačno odpovedati, pri čemer vam vrnemo celoten znesek rezervacije. Odpoved je možna samo s pisnim sporočilom na elektronski naslov info@vpr.si;
  • v roku od vključno 30 dni pa do samega prihoda v primeru odpovedi termina zadržimo plačilo celotne rezervacije;
  • v primeru, da zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo Covid-19, ne obratujemo, je na voljo enakovredni nadomestni termin v koči enakega nivoja z enakimi storitvami ali vračilo vplačila.
 

ODPOVED S STRANI PONUDNIKA VELIKA PLANINA RESORT

Pridržujemo si pravico do odpovedi termina v primeru, da stranka ne spoštuje dogovorov o rezervaciji ali če ne prejmemo plačila v valuti, navedeni na predračunu ali računu. 
 
V primeru, da zaradi ukrepov, povezanih s Covid-19, ne obratujemo, nudimo stranki enakovreden nadomestni termin v koči enakega nivoja z enakimi storitvami ali vračilo vplačila. Kot enakovreden termin se šteje:
  • če je bila rezervacija opravljena v terminu od nedelje do četrtka izven šolskih počitnic, je nadomestni termin možen v tem okviru;
  • če je bila rezervacija opravljena v vikend terminu ali v času šolskih počitnic (izvzeto novo leto), pripada nadomestni termin v tem okviru ali v okviru možnosti iz prejšnje alineje; 
  • če je bila rezervacija opravljena v terminu praznovanja novega leta (od 29. 12. do 2. 1.), pripada stranki termin v času praznovanja novega leta ali drugi izbrani termin po želji. 
Izjemoma smemo odstopiti od pogodbe tudi iz stvarno upravičenih razlogov (npr. zaradi višje sile ali zaradi drugih okoliščin, za katere nismo odgovorni, ali pa zaradi zavajajočih oz. napačnih bistvenih podatkov, ki nam jih je posredovala stranka).
 
Za dodatne informacije smo na voljo preko kontaktnega obrazca.
 

PODJETJE

VPR1, d.o.o.
Nova pot 120a
1351 Brezovica pri Ljubljani
Slovenija
Davčna številka SI: 57369852
Matična številka: 6721168000
Banka: Delavska Hranilnica d.d.
IBAN: SI56 6100 0000 8959 655
BIC: HDELSI22